
اگر شما عاشق همستر هستید باید مراقبت و نگهداری از دهان و دندان همستر خود را جدی بگیرید زیرا به طور حتم اطلاع دارید که یکی از مشخصات قابل توجه و اصلی همسترها ، دندانهای آنها است. چراکه دندانهای آنها در تمام طول زندگی در حال رشد است. گونههای زیادی از جوندگان وجود دارند، از کوچکترین موش گرفته تا بزرگترین کپیبارا.
همسترها که بعنوان یک حیوان خانگی ما را شیفتهی خود نمودهاند از معدود حیواناتی هستند که با دندان متولد میشوند. بنابراین بهداشت و سلامت دهان و دندان همستر اولویت برتر در نگهداری از این دسته از جوندگان میباشد. مراقبت از این دهان و دندان همستر امر آسانی است. شما باید اصول بیان شده در این مطلب را فراگرفته و در جهت جلوگیری و پیشگیری از هرگونه عارضه در دهان و دندان همستر بکار گیرید.
بهترین غذاها برای مراقبت از دهان و دندان همستر
همیشه این مطلب را شنیدهایم که پیشگیری بهتر از درمان است. یکی از مواردی که باید در هنگام مراقبت ازدهان و دندان همستر بخاطر بسپاریم، تغذیه اصولی و صحیح حیوان خانگی شما میباشد. این عمل مانع از آسیب و بیماریهای مربوط به دهان و دندان همستر خواهد شد و همچنین دریافت تمامی موارد مورد نیاز بدن همستر را تضمین میکند. همسترها بیشتر حیوانات دانهخوار میباشند. یعنی در زندگی طبیعتی همستر انواع دانهها منبع اصلی تغذیه است. آگاهی شما از نحوه صحیح غذا دادن به همستر، یک نیاز اساسی است.
رژیم غذایی توصیه شده همستر
سبزیجات: (پخته یا خام) سبزیجات نیازهای غذایی مانند آب، مواد معدنی و ویتامینهای موردنیاز همستر را تامین میکند. نباید در وعدههای غذایی همستر به طور مداوم از هویج استفاده کرد. چرا که همستر را دچار اضافه وزن خواهد کرد.
گیاهان وحشی: همسترها عاشق شبدر و قاصدک میباشند.
میوه: میتوانید در رژیم غذایی همستر میوههای تازه و یا خشک شده مانند گلابی، هلو، سیب، انگور، توتفرنگی و گیلاس را در نظر بگیرید. همچنین میتوانید آجیل هم به آن بیافزایید.
غلات: آرد جو دوسر، نان، جو و گندم
پروتئین: پروتئینها شامل حشرات، گوشت، ماهی و تخممرغ میباشند. این غذاها باید در برنامه غذایی همستر افزوده شود.
بیاد داشته باشید که باید ۱۲-۱۵ گرم در روز به یک همستر غذا داد. همچنین لازم است تا با غذاهای ممنوعه که باعث بروز عوارض درهمسترتان میشود، آشنا شوید.
مشکلات شایع در دهان و دندان همستر
شایعترین ناهنجاریها و مشکلاتی که در دهان و دندان همستر ایجاد میشود بنا به دلایل مختلفی مانند مشکلات رژیمی، ناهماهنگی هورمونی و اختلالات مادرزادی میباشد.
مشکلات زیر جزو شایعترین موارد هستند:
- دندان شکسته
- عفونت دهان
- رشد بیش ازحد دندان
دندانهای شکسته در برخی از موارد میتواند به دلیل کمبود کلسیم ناشی از افراط در خوردن دانههای آفتابگردان باشد و یا حتی نشئت گرفته از عفونت دهانی باشد. در این هنگام دندان مخالف رشد میکند و به اندازه جای خالی آن بزرگ میشود. این امر میتواند خطر مشابهای را بوجود بیاورد که با رشد بیش ازحد دندان باعث گرسنگی و در آخر حتی مرگ حیوان شود. به همین دلیل شما باید از نحوه مراقبتهای لازم برای دهان و دندان همستر اطلاعات کافی داشته باشید.

مراقبت از دندان همستر
رعایت اصول سادهای که در ادامه بیان میشود جهت جلوگیری از ابتلا به بیماریهای جدی دهان و دندان همستر ضروری میباشد.
دهان همستر خود را حداقل یکبار در ماه چک کنید.
اگر همستر شما بالغ بوده و دارای جثه بزرگتری است، لازم است چندبار شستشوی دهان و دندان همستر را تکرار کنید. چراکه حیوانات بزرگتر، از دندان شکسته رنج میبرند. مواقعی که با رشد بیش ازحد دندان همستر خود مواجه شدید لازم است به دامپزشک مراجعه کنید. آنان بهترین روش برای کوتاه کردن دندان همستر را به شما پیشنهاد خواهند کرد که میتوانید در خانه آن را انجام دهید. اگر همستر شما در مواقعی که مشکلات دندانی دارد، اشتهای خود را از دست میدهد سعی کنید غذایش را با کمی آب نرم کنید تا از هرگونه سوءتغذیه جلوگیری شود.
ساییدن و کوتاه کردن دندان همستر توسط شئ نامناسب مانند میلههای ضخیم قفس، موجب آسیب مستقیم به دندانهای همستر خواهد شد. لذا باید برای قفس همستر میلههای فشرده(پلاستیکی)، تافیهای کلسیم، قطعههای موادمعدنی و تعداد زیادی چوب درون قفس تهیه نمایید. دندانهای همستر را فقط با ابزار مربوط به این کار بسایید.
شاید در اوایل این مراحل کمی زیادهروی و یا پیچیده بنظر برسد اما هیچ چیز دور از حقیقت نیست چراکه شما در حال تنظیم یک برنامه غذایی روزمره برای سلامتی دهان و دندان همستر خود میباشید.
آموزش حمام کردن همستر
۱۰ روش برتر نگهداری سالم همستر
آشنایی با نیازهای اولیه خرگوش
لیست میوه و سبزیجات مفید برای خوکچه هندی
همسترها چه غذاهایی میخورند؟
چگونه به همستر غذا بدهیم؟